Četiri VARTA® postera na kojima su prikazani preseci automobila, teških komercijalnih i vozila namenjena za slobodno vreme

Istorija brenda VARTA® (2010-sada)

Savremeni VARTA® akumulatori nude naprednu tehnologiju, izrazite performanse i izvanredne usluge širom sveta i to preko 100 godina.

2010: 125 godina kompanije Johnson Controls

Johnson Controls slavi 125 godina liderstva u industriji akumulatora.

2010: Poboljšanje proizvodnog programa akumulatora VARTA za Start-Stop sistem

Inovacija se nastavlja razvojem optimiziranih akumulatora VARTA Start-Stop Plus, koji se temelje na AGM tehnologiji za napredna vozila sa sistemom Start-Stop, i akumulatora VARTA Start-Stop izrađenih u skladu s EFB tehnologijom za standardna vozila.

2010: Pokrenut program recikliranja ecosteps®

Inicijativa pod nazivom ecosteps predstavljena je kako bi omogućila profesionalno i ekološko recikliranje akumulatora za bolju održivost.

2010: Tri velike nagrade za godinu dana

VARTA je ponosni dobitnik Folksvagenove nagrade za inovaciju (“Volkswagen Innovation Award”) kao i Nagrade Folksvagenove grupe za održiv sistem skladištenja energije (“Volkswagen Group Award for Sustainable Energy Storage System”). General Motors EMEA dodelili su nam Nagradu za dobavljača godine za 2010. (“Supplier of the Year Award 2010”).

2011: VARTA Start-Stop Servis Program

Predstavljen je program pod nazivom “VARTA Start-Stop Service Programme” [VSSP], koji samostalnim radionicama pruža dodatnu tehničku podršku i alate za lakši prelaz na vozila sa Start-Stop sistemom pomaže im da unaprede posao kao i korisničku podršku.

2011: Edisonova nagrada za najbolji novi proizvod u 2011

Proizvodni program VARTA Start-Stop proglašen je dobitnikom nagrade Edison Best New Product Award u kategoriji “Energija i održivost: segment za održive sisteme za napajanjeˮ.

2011: Povećana proizvodnja u Evropi

Zbog povećane potražnje za akumulatorima za Start-Stop sistem, preduzeće Johnson Controls povećava obim proizvodnje širom Evrope.

2012: MAN Truck and Bus Supplier Award 2011

Johnson Controls ponosno je primila MAN-ovu nagradu za najboljeg dobavljača za kamione i autobuse 2011. (“MAN Truck and Bus Supplier Award 2011”). Međunarodno udruženje kupaca TEMOT International odala nam je priznanje Nagradom za inovaciju (“Innovation Award”) za našu kvalitetnu AGM tehnologiju.

2013: Novo lice marke VARTA – VARTA pokreće sve

Marka VARTA ponovno je predstavljena tržištu s novim logom, potpuno novim etiketama, poboljšanim proizvodnim programom, novom internet stranicom, katalozima i propratnim materijalom.

2014: Johnson Controls uključuje AGM i EFB u svoj snažni Dynamic Trio

U 2014. godini, Johnson Controls je dodao VARTA® Silver Dynamic AGM i Blue Dynamic EFB u isprobani i testirani Dynamic Trio. AGM i EFB akumulatori nude performanse bez premca i nenadmašnu izdržljivost za vozila visokih performansi i Start-Stop funkcije.

2016: Akumulatori kojima nije potrebno održavanje za tržište Azije i Evrope

Godine 2016. kompanija Johnson Controls osmislila je akumulatore kojima održavanje nije potrebno, a ujedno su posebno dizajnirani da izdrže ekstremne klimatske uslove. Oni su snažniji, trajniji i sposobni da naše kupce održe u pokretu. Povrh toga, proizvodni proces je bolji po pitanju zaštite životne sredine budući da koristi 20% manje energije uz 20% nižu emisiju gasova koji uzrokuju efekat staklene bašte.

2019: Clarios

Johnson Controls Power Solutions se odvaja od Johnson Controls International, LLC. da bi postao posebno preduzeće, Clarios.

Pretraživač VARTA® akumulatora


Vi ste stručnjak? Koristite našu naprednu pretragu na VARTA Partner Portal.

Pronađite prodajno mesto VARTA®

Pronađite druga prodajna mesta