Četiri VARTA® postera u punom koloru

Istorija brenda VARTA® (2000-2009)

Savremeni VARTA® akumulatori nude naprednu tehnologiju, izrazite performanse i izvanredne usluge širom sveta i to preko 100 godina.

2000: Otvoren naš centar inovacija

VARTA predstavlja novi tehnološki centar za razvoj automobilskih akumulatora u Hanoveru, dovodeći na jedno mesto neke od najiskusnijih dizajnera i inženjera u branši.

2002: Johnson Controls ulaže u budućnost

Novembra 2002, Johnson Controls Inc., lider na svetskom tržištu, preuzima VARTIN automobilski sektor i pomaže preduzeću u izgradnji čvrstih temelja za budući razvoj.

2003: Našu novu AGM tehnologiju ubrzo prihvataju proizvođači originalne opreme

VARTA je proglašena prvim dobavljačem akumulatora AGM (engl. Advanced Glass Mat) tehnologije za proizvođače originalne opreme luksuznih vozila. AGM akumulatori imaju zaštitu od curenja i nije ih potrebno održavati.

2003: Novi kvalitet performansi komercijalnih vozila

Tehnologija ‚spojeva srebra’ za kamionske akumulatore izaziva opšte oduševljenje. Naš Promotive Silver predstavlja odličan izvor energije za komercijalna vozila visokih radnih svojstava, od najnaprednijih međugradskih autobusa do najnovijih kamiona. Ovaj proizvod bez ikakve potrebe za održavanjem odlikuje se dužim radnim vekom i izvanrednim radnim sposobnostima.

2006: Predstavljen VARTA Dynamic Trio

VARTA na tržište plasira prvoklasni proizvodni program automobilskih SLI akumulatora Dynamic Trio. Proizvodne varijante Silver, Blue i Black osiguravaju automobilima u bilo kojoj fazi životnog ciklusa besprekoran rad.

2007: Inovativni akumulatori za Start-Stop sistem

Naši novi akumulatori za Start-Stop sistem ubrzo stiču poverenje proizvođača kao što su BMW i Mini. Ubrzo zatim VARTA postaje vodeći distributer akumulatora za Start-Stop sistem, hibridna kao i električna vozila.

2008: Predstavljena je naša jedinstvena tehnologija PowerFrame®

Ova patentirana tehnologija izrade rešetke najnovije generacije jedno je od naših najvećih dostignuća. Osigurava optimalan protok energije, nenadmašna radna svojstva i najveću pouzdanost, bez obzira na vrstu primene.

2009: Tri velike nagrade za godinu dana

Međunarodno udruženje kupaca TEMOT International dodelila nam je priznanje za najbolji prodajni marketing i podršku za kupljen proizvod 2009. (“Best Sales Marketing & After Sales Support Award 2009ˮ), VOLVO nas je nagradio kao najboljeg distributera za kamione 2009. (“Truck Supplier Award 2009ˮ), a General Motors EMEA nam je dodelio Nagradu za distributera godine za 2009. (“Supplier of the Year Award 2009ˮ).

2009: Isproban i pouzdan izbor vodećih proizvođača vozila sa Start-Stop sistemom

Do kraja godine, preko 80% vozila sa Start-Stop sistemom već ima ugrađen neki od VARTINIH akumulatora.

Pretraživač VARTA® akumulatora


Vi ste stručnjak? Koristite našu naprednu pretragu na VARTA Partner Portal.

Pronađite prodajno mesto VARTA®

Pronađite druga prodajna mesta