Posvećnost zaštiti životne sredine

Devojčica se smeška, sedeći u automobilu i zatvorenih očiju grli svog plišanog medu

Kompanija Clarios je lider po pitanju aktivne primene održivih postupaka i inicijativa koje imaju širi uticaj na svet. Naša ekološka nastojanja, koja dokazujemo smanjivanjem otpada i drugim odgovornim postupcima u proizvodnji, od prvog dana predstavljaju važan deo naše korporativne odgovornosti. Danas je ta posvećenost u srcu našeg programa pod nazivom ecosteps® koji se zalaže za pravilno odlaganje i recikliranje korišćenih olovnih akumulatora.

Posvećeni smo smanjivanju lošeg uticaja na okolinu tako što neprestano radimo na unapređenju radnih osobina naših postrojenja, podstičemo održivost unutar distributivnog lanca, a prirodne resurse i robu koristimo na odgovoran način.

Održivo poslovanje za buduće generacije

U kompaniji Clarios neprestano ulažemo u odgovorno upravljanje životnom sredinom jer je održivost osnova svega što radimo. Naša postrojenja, koja sadrže vrhunsku tehnologiju i najbolje postupke proizvodnje na globalnom nivou, naša proizvodnja i postupci recikliranja postavili su merila u industriji po pitanju zdravlja, sigurnosti i uticaja na životnu sredinu.

Primeri naše posvećenosti održivosti su inovacije u okviru industrije naprednih akumulatora za hibridna i električna vozila. Takođe, snabdevamo tržište rezervne opreme najnovijim tehnološkim dostignućima, pomažući tako svojim klijentima u očuvanju energije, smanjenju zagađenja i potrošnje goriva te ih podstičemo da češće recikliraju.

Vodeći u recikliranju olovnih akumulatora

Inovativni I tehnološki napredni proizvodni procesi znače da se olovo u svakom Varta® akumulatoru za automobile može reciklirati do 99%. Dakle, svaki put kada kupite neki od naših proizvoda možete biti sigurni da čuvate vredan izvor dok imate koristi od efekta koje donosi recikliranje.

Kompanija Clarios ponosi se svojom ulogom u razvoju zatvorenog sistema za recikliranje koji čini jednu od najuspješnijih priča o recikliranju na svetu. Zahvaljujući neprocenjivom doprinosu naših klijenata, doprineli smo tome da su olovni akumulatori za automobile najviše recikliran proizvod od strane potrošača u Sjedinjenim Američkim Državama i to preko 97%.

Najsavremeniji centar za recikliranje u Evropi otvoren je od strane Clarios 1905. godine u Krautscheidu u Nemačkoj i trenutno se obnavlja da bi se još više povećala njegova efikasnost.

Posetite Clarios za više o recikliranju

ecosteps®: odgovoran, održiv način recikliranja akumulatora

Efikasni program recikliranja, ecosteps, najnoviji je rezultat naše predanosti očuvanju prirodnih izvora energije i pomoći u zaštiti životne sredine. Program ecosteps nastao je u svrhu pravilnog zbrinjavanja i recikliranja korišćenih akumulatora za vozila kako biste bili mirne savesti, znajući da će na taj način sve olovo iz vašeg akumulatora biti ponovno upotrebljeno prema svim zakonskim propisima.

Upravo je to razlog zašto brojni servisi širom Evrope postaju službena mesta za prikupljanje polovnih akumulatora.

Pretraživač VARTA® akumulatora


Vi ste stručnjak? Koristite našu naprednu pretragu na VARTA Partner Portal.

Pronađite prodajno mesto VARTA®

Pronađite druga prodajna mesta