VARTA® automobilski akumulatori

Kako da pronađete pravi akumulator za vaše vozilo

Mnogi faktori su relevantni za pronalaženje odgovarajućeg akumulatora za vaš automobil. Da li je opremljen start-stop sistemom ili nije? Da li je električno vozilo ili običan automobil? Ako niste sigurni, pogledajte naš priručnik za automobile ili razgovarajte sa svojim mehaničarem da biste saznali preporuke proizvođača. Ako želite da saznate više, kliknite ovde.

Car_Road_Wheelx725x400.jpg

Akumulatori za automobile sa električnim motorom

Svakom automobilu je potreban akumulator od 12 V. Da, i automobilima sa električnim motorom. Funkcije poput sistema zaključavanja rade samo sa niskonaponskim akumulatorom. Ali to nije sve. U slučaju da visokonaponski akumulator prestane da radi, akumulator od 12 V obezbeđuje osnovne bezbednosne funkcije poput servo-upravljača, servo-kočnica i ABS-a. Za ovaj važan posao kompanija VARTA nudi model Silver Dynamic AGM – pouzdani izvor napajanja koji zadovoljava sve potrebe električnih vozila.

Više o akumulatorima za električna vozila
Das Armaturenbrett eines Autos mit der Uhr auf der linken Seite, dem Tachometer auf der rechten Seite und einem Start-Stopp-Symbol in der Mitte

Akumulatori za automobile sa start-stop tehnologijom

Start-stop tehnologija pomaže prilikom uštede goriva tako što automatski ugasi motor svaki put kad Vaš automobil stane. Međutim, automobili sa start-stop opcijom zahtevaju mnogo više od akumulatora. Zato VARTA® nudi akumulatore koji su posebno osmišljeni za start-stop vozila - kao što su Silver Dynamic AGM i Blue Dynamic EFB.

Saznajte više

Application_1_automotive_725x400.jpg

Akumulatori za konvencionalna ili starija vozila

Akumulatori sa olovnim ćelijama potopljenim u kiselinu su najuobičajeniji akumulatori sa olovnim ćelijama i kiselinom i njihova upotreba je široko rasprostranjena u automobilskoj industriji. Kupci širom sveta se uzdaju u VARTA® automobilske akumulatore koji ispunjavaju sve Vaše potrebe.

Saznajte više

Pretraživač VARTA® akumulatora


Vi ste stručnjak? Koristite našu naprednu pretragu na VARTA Partner Portal.

Pronađite prodajno mesto VARTA®

Pronađite druga prodajna mesta